Gud enligt en 8-årig pojkeEtt av Guds jobb är att skapa människor. Han skapar dem för att ersätta dem som dör så att det finns tillräckligt med folk som kan ta hand om allt här på jorden. Han skapar inga vuxna, bara bebisar. Jag tror att det är för att de är mindre och lättare att göra, och han behöver inte ödsla tid på att lära dem gå och tala. Det kan han lämna till mammor och pappor.

     Guds näst viktigaste jobb är att lyssna på böner. Det är en massa böner efter­som vissa människor, t ex predikanter och sådana, ber mer än godnattbönen. Men Gud har inte tid att lyssna på bönerna på radio och TV. Eftersom han hör allting, inte bara böner, skulle han ha öronen fulla av oljud om han inte hittat på något sätt att stänga av det. Gud ser allting och hör allting och är överallt, och det håller honom mycket sysselsatt. Därför skall man inte ödsla med hans tid genom att be om något som ens föräldrar har sagt att man inte kan få.

     Ateister är folk som inte tror på Gud. Jag tror inte att det finns många i vår stad. Åtminstone är det inga som kommer till vår kyrka.

     Jesus är Guds son. Han gjorde en massa svåra saker som t ex gå på vatten och utföra mirakler och försöka undervisa folk som inte ville veta något om Gud. De blev slutligen trötta på hans predikningar och korsfäste honom, men han var god och vänlig som sin far och sade till sin far att de inte visste vad de gjorde och att han därför skulle förlåta dem, och Gud sade OK. Gud uppskattade allt han gjort och allt hans svåra arbete på jorden, så han sade till honom att han inte behövde dra omkring på landvägarna mer. Han kunde stanna i him­­len. Och det gjorde han. Och nu hjälper han sin far genom att lyssna på bö­ner och se vad som är viktigt för Gud att ta itu med och vilka saker han själv kan klara av. Han är liksom en sekreterare, fast viktigare naturligtvis. Man kan be när som helst och de hör, för de har kommit överens om att en av dem alltid skall vara i tjänst.


Till index